بارگیری...
وضعیت بازار مبل ایران در روزهای پایانی سال

وضعیت بازار مبل ایران در روزهای پایانی سال

بررسی وضعیت بازار مبل ایران در روز های پایانی سال

صنعت چوب و به تبع آن صنعت مبلمان یکی از حوزه هایی است که بازده بسیار خوبی دارد و در صورت سرمایه گذاری در این بخش نرخ بازگشت سرمایه آن به نسبت کوتاه است. جالب است بدانید این صنعت حدود 9 درصد از اشتغال کشور را تشکیل میدهد و با 100 هزار واحد صنفی فعال، گردش مالی این صنعت در اقتصاد رقمی بالغ بر70 هزار میلیارد تومان است. واحد های صنف فعال در این حوزه به شرح زیر است:

  • ۳۵۰ کارخانه بزرگ تولیدی در بخش تولید مواد اولیه و مواد واسطه ای بینابینی از قبیل MDF، نئوپان، صفحات روکش شده
  • ۳۳۰ کارخانه بزرگ تولیدی مبلمان و کابینت
  • ۴۶۷۰۰ واحدها نیمه صنعتی، کارگاهی و خدماتی
  • ۳۷۰۰۰ واحد شرکتی، توزیعی، فروشگاهی و تجاری
  • ۷ شهرک صنعتی در استان تهران
  • ۱۵ شهرک صنعتی در سایر استان ها و مناطق آزاد تجاری و صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی
  • همچنین مشاغل وابسته مانند پارچه و فوم، فلز، چسب و رنگ رو رزین و یراق

بنابراین زنده نگه داشتن این حوزه اهمیت بالایی در اقتصاد ایران دارد. اما چه دلایلی وجود دارد که این حوزه ارزشمند مدتی‌ست با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند؟ در این مقاله به بررسی کلی عوامل مختلف آن میپردازیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

لینک مرتبط:  تاثیر رنگ و طرح پارچه مبلی بر دکوراسیون داخلی خانه

وضعیت بازار مبلمان ایران

ویروس کرونا

از اواخر سال 98 تا الان با گشترش ویروس کرونا و احتمال سرایت بالای آن بین افراد کسب و کار های بسیار زیادی از جمله صنعت مبلمان با وجود کاهش شدید مشتریان در بازار و به تبع آن کاهش فروش آسیب بسیار جدی دیدند در این بین افرادی سود کردند که کسب و کارشان در فضای مجازی هم میچرخید!

کاهش کمی چوب

یکی دیگر از مشکلات این صنعت کاهش کمی چوب  مرغوب به وفور است. مبل دیگر مانند ایام گذشته کالای لاکچری و لوکس به حسمشکلات اصلی تامین چوب از داخل کشور:

بهره برداری از جنگل های ایران به مدت ۱۰ سال ممنوع است. همچنین برداشت چوب های باغی به دلیل عدم زراعت چوب بر اثر خشکسالی کشور کاهش یافته است.

لینک مرتبط: چیدمان دو دست مبل استیل و راحتی در کنار هم

مشکلات واردات چوب:

وجود شرایط و مقررات غیر کارشناسانه قرنطینه نباتی کشور که امکان تامین چوب مورد نیاز برای تولید را مختل کرده است، این امر زمینه تشدید واردات قاچاق چوب را فراهم نموده است علاوه بر این، این شرایط منجر به ورود آفات نباتی و آسیب به نباتات کشور می شود.

برداشت چوب از جنگل های کشور تا ده سال ممنوع شده است. علی رغم این ممنوعیت، شاهد برداشت غیرقانونی و غیرمجاز چوب و ورود آن به بازارهای کشور هستیم. از آن جایی که این برداشت به صورت غیر حرفه ای و غیرتخصصی صورت می گیرد، چوب های حاصله کیفیت مطلوب رو نداشته و در اندازه های غیراستاندارد و نامناسب به بازار وارد می شوند که این امر خود موجب افزایش ضایعات تولید وکاهش کیفیت محصول تولیدی خواهد شد.اب نمی‌آید و در این بین حدود 15 هزار واحد در این صنعت فعال هستند.

لینک مرتبط: مشاوره انتخاب و خرید انواع کاور مبل

توان اقتصادی:

باتوجه به شرایط اقتصادی کشور و تورم بی سابقه مردم در درجه ی اول به دنبال تامین نیاز های اولیه خود هستند و بعد از آن به سراغ دیگر نیاز های خود میروند در حال حاضر به گفته بسیاری از تولید کنندگان صنعت مبل وضعیت بازار چوب تعریف چندانی ندارد و در مقایسه با سال های گذشته با افت فروش مواجه هستند.

در این بین یعنی روزهای پایانی سال بیشتر کسانی که مبل و چوب از بازار تهیه میکنند؛ نوعروسان و داماد ها هستند که آنها هم برای شروع مشترک مجبورند تهیه کنند. این روزها بیشتر افراد به جای خرید مبل به تعمیرات آن روی آورده اند که البته در گزارش های جمع آوری شده قیمت تعمیرات مبل با خرید آن چندان تفاوتی ندارد.

وضعیت بازار مبلمان ایران

مشکلات ارزی:

عدم ارائه تهسلات ارزی از طرف بانک مرزی به تولیدکنندگان و همچنین قرارنگرفتن این صنعت در لیست مشاغل آسیب پذیر باعث مشکلات جدی در واحد هایی شده است که مواد اولیه آنها به مستقیم به واردات بستگی دارد. مواردی دیگر مانند چند نرخی بودن، نوسانات ارزی و به دنبال آن بالا رفتن قیمت تمام شده محصول بی تاثیر در این صنعت نبوده و باعث کاهش میزان تولید و فروش محصولات شده است که خطر ورشکستگی این کارخانجات را نزدیک تر کرده است.

لینک مرتبط: چیدمان مبلمان پذیرایی

تامین مواد اولیه مورد نیاز:

کمبود مواد اولیه و افزایش قیمت از یک سو و نیز سوء استفاده برخی افراد از شرایط موجود، سبب شده این بار شاهد صدمه جدی به صنایع کوچک و متوسط تولیدی نیز از وضعیت تولید باشیم. به طوری که برخی فعالان در حوزه صنایع چوب و مبلمان شامل کابینت، مبلمان و سرویس های خواب با گرانی و کمبود و بعضا فقدان مواد اولیه در بازار روبرو شوند. برخی از آن ها به ناچار به سوی مواد اولیه با کیفیت پایین تر روی آورده اند که کاهش کیفیت محصول تولیدی را به دنبال دارد.

ممنوع شدن ورود برخی مواد اولیه که امکان تولید آن ها در داخل وجود نداشته یا میزان تولید آن ها جوابگوی نیاز صنعت نیست، نقش اساسی در افزایش قیمت مواد اولیه ایفا کرده است. از دیگر سو برخی از تولیدکنندگان مواد اولیه در کشور، تولیدات خود را به بازار عرضه نمی کنند و آنها را در انبارها دپوکرده اند. هیچ تضمینی برای ارائه کالا در بازار نیست و تولیدکنندگان مواد اولیه به تعهدات خود پایبند نیستند و این عوامل امکان ایجاد ثبات و تداوم در تامین مواد اولیه را کاهش داده است. در برخی مواد اولیه که پایه فعالیت صنایع چوب و مبلمان هستند، حداکثر تا پایان شهریور ماه موجودی انبار دارند. بدیهی است با اتمام این موجودی سیل بیکاری جدیدی در صنایع بعدی ایجاد خواهد شد.

ساختار سنتی:

شرکت ها و کارخانجات کوچک و بزرگ مبلمان به علت ساختار های سنتی و قدیمی بصورت قابل توجهی رشد نمی‌کنند. و بعضا به رشد هم فکر نمیکنند، در این تفکر رکود به معنای تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران است در صورتی راه های بسیار ساده ای وجود دارد که میتوان از رکورد های قابل توجه تا حدودی خارج شد و فعالیت را زنده نگه داشت. یکی از آن موارد استقرار نیروی دیجیتال مارکتینگ و شروع فعالیت حرفه ای در شبکه های اجتماعی به منظور تبلیغات و معرفی محصولات.

وضعیت بازار مبلمان ایران

فرسودگی و استهلاک ماشین آلات:

توجه نکردن به استهلاک تجهیزات مبلمان در زمان بهره داری و تولید که دلیل آن عدم توانایی شرکت ها و کارخانجات در این زمینه است. به همین دلیل خراب شدن دستگاه ها و تجهیزات بطور ناگهانی ضرر های هنگفتی به مجموعه وارد میکند. و بعضا منجز به کاهش یا توفق فعالیت های مجموعه میشود.

مالیات بر ارزش افزوده:

 با توجه به کسری بودجه و کاهش فروش نفت، تلاش برای جبران بخشی از آن از طریق مالیات باعث شده مشکلات مالیاتی و تأمین اجتماعی بخش خصوصی بیشتر شود. این مسئله از دو جنبه قابل بررسی است

مالیات بر ارزش افزوده: تأثیر مالیات بر ارزش افزوده در قیمت تمام شده کالا از جمله موانع در مسیر توسعه این صنعت است. مشکل اصلی نحوه و زمان وصول مالیات بر ارزش افزوده است. صنایع تولیدی که فروش نقدی ندارند و همواره شش ماهه تا یک ساله وجوه حاصل از فروش را وصول میکنند، باید بلافاصله پس از فروش و راس موعد فصلی مالیات ارزش افزوده نه درصدی را به ادارات دارایی بپردازند. از این رو نبود ساماندهی در دریافت مالیات ارزش افزوده از واحدهای تولیدی، سبب بروز مشکلات مادی زیادی برای آن ها شده است، که در شرایط فعلی تشدید گردیده است.

پایان مطلب

امیداوریم پس خواندن مطلب به اطلاعات شما افزوده شده باشد، شما چه راهی برای حل مشکلات این صنعت پیشنهاد میکنید؟

پیشنهاد های خودتان را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

گالری ونوس | نمایندگی محصولات ترکیه در ایران

نظرات کاربران

نظر بدهید