ترکیب رنگ در دکوراسیون منزل
در مباني دكوراسيون، رنگي كه به مقدار و نسبت خيلي زياد در دكوراسيوني مورد استفاده قرار گيرد، به عنوان رنگ اصلي آن دكوراسيون محسوب ميشود و رنگي كه به مقدار كمتري در فضا ديده شود رنگ تابع يا جانبي نام دارد. اما برخي رنگها نيز در طراحي داخلي جاي دارند كه نه رنگ اصلي هستند و نه رنگ جانبي، بلكه به عنوان رنگهاي چاشني (يا رنگ برجسته) معروفند.
رنگ چاشني يا برجسته، رنگي است كه بهمقدار كمي استفاده ميشود اما به دليل تضاد و تقابلي كه با رنگ اصلي دارد، بسيار چشمگير جلوه ميكند و جلوه دكوراسيون را تحت تاثير خود قرار ميدهد. ترکيب رنگ زيبا و متناسب يکي از عواملي است که به زيبايي منزل شما مي افزايد، در این مطلب پیشنهاد هایی برای ترکیب رنگ های مختلف، چه به عنوان رنگ اصلی چه چاشنی خدمتتان عرضه شده است که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.
ترکيب رنگ آبي و زرد
اين ترکيب رنگ باطراوت و روشن است و مي تواند در دکوراسيون آشپزخانه و اتاق نشيمن استفاده شود. اين دو رنگ مي توانند با درجات مختلف روشنايي به کار روند ولي در هر صورت جالب و جذاب به نظر مي رسند. هردوي اين رنگ ها پرنور هستند و با ساير رنگ هاي پرنور تناسب دارند. با کم و زياد کردن درجه روشني و آبي و زرد ترکيب رنگ هاي زيبايي به وجود مي آيد.بنابراين مي توان هردو را به صورت کمرنگ يا پررنگ استفاده کرد يا يکي را پررنگ تر از ديگري نشان داد.
خاکستري، سفيد و ساير رنگ هاي خنثي مي توانند تضاد خوبي را با آبي و زرد به وجود آورند و صورتي، سبز و نارنجي به برجسته نشان دادن طراحي اتاق کمک مي کنند. اضافه کردن رنگ هاي بيشتر اتاق را جذاب تر و پيچيده تر نشان مي دهد. امتحان کنيد و نتيجه را ببينيد!
ترکيب رنگ بنفش و سبز
يکي از ترکيب هايي که به اتاق شما جلوه اي خاص و خلاقانه مي دهد ترکيب رنگ سبز و بنفش است. اين دو رنگ ، که اتاق شما را رنگارنگ و زيبا نشان مي دهند، مي توانند با هردرجه اي به کار روند. از اين رنگها هم مي توانيد در اتاق نشيمن استفاده کنيد و هم در هر اتاق ديگري که دوست داريد روشن و پرنور به نظر برسد. هرچند مي توان يکي از اين دو رنگ را تيره تر انتخاب کرد.
انتخاب سايه رنگها بستگي به اتاق موردنظر دارد. اگر اتاق کوچک باشد بهتر است از سايه رنگهاي روشن تر استفاده شود. همچنين مي توانيم رنگ اصلي را کمرنگ تر از رنگ فرعي انتخاب کنيم.
رنگ سومي که در کنار بنفش و سبز قابل استفاده است صورتي يا آبي است. استفاده از چنين رنگهايي به اتاق شما عمق و تنوع مي بخشد. بنفش و سبز را در رنگ ديوار، کاغذ ديواري ها و مبلمان استفاده کنيد.
ترکيب رنگ آبي و سبز
آبي پررنگ و سبز دو رنگي هستند که در کنار هم فوق العاده به نظر مي رسند و مي توانند به روش هاي گوناگون مورداستفاده قرار گيرند.
ترکيب رنگ آبي و سبز هم روشن به نظر مي رسد و هم جذاب. جاهايي که مي توانيد اين ترکيب رنگ را استفاده کنيد اتاق کودک، اتاق نشيمن و آشپزخانه است. رنگ هاي آبي و سبزي که انتخاب مي کنيد بايد در کنار هم زيبا به نظر برسند و به اصطلاح به هم بيايند. موضوع ديگري که بايد راجع به آن فکر کنيد انتخاب رنگ ديگريست که مي تواند با آبي و سبز استفاده شود. اغلب اوقات رنگ سوم رنگ سفيد است که در چارچوب در و پنجره به کار مي رود و باعث مي شود ويژگي هاي معماري اتاق مشخص تر باشند.
آبي و سبزي را انتخاب کنيد که با هم هارموني داشته باشند و زيبا به نظر بيايند. رنگ ديوارها و مبل ها را تعيين کنيد. مي توانيد از رنگ هاي خنثي هم استفاده کنيد تا طراحي اتاق بيشتر به چشم بيايد. قبل از استفاده از اين دو رنگ آنها را در کنار هم قرار دهيد تا معلوم شود با هم تناسب دارند يا نه.
استفاده از رنگ هاي خنثي يا روشن مانند زرد يا بنفش طراحي اتاق را برجسته تر نشان مي دهد. همچنين مي توانيد رنگ پس زمينه را خنثي و رنگ مبل ها و وسايل ديگر را آبي و سبز انتخاب کنيد.
ترکيب رنگ آبي و بنفش
آبي و بنفش هم مي توانند ترکيب رنگي فوق العاده باشند. بنفش تيره و آبي فيروزه اي اگر به همراه يک رنگ خنثي به کار روند زيبايي اتاقتان را افزايش خواهند داد. سايه رنگ هاي پرنورتر طراحي اتاق را رنگارنگ نشان مي دهند در صورتي که سايه رنگ هاي کم نور اتاق را رمزآلود نشان مي دهند. اگر مي خواهيد اتاقتان پرنور به نظر برسد بايد از سايه رنگ هاي روشن استفاده کنيد.
اين ترکيب رنگ به اتاق شما جلوه اي شيک و زيبا و در عين حال باطراوت مي دهد. اينکه که کدام يک را به عنوان رنگ اصلي انتخاب مي کنيد بستگي به سليقه خودتان دارد. پس از انتخاب رنگ اصلي و ترکيب آن با رنگ دوم، از رنگ خنثي يا روشن تري مثل سبز، زرد يا صورتي استفاده کنيد.
رنگ هاي ملايم و خنثي نظير سفيد يا خاکستري مي توانند در پس زمينه قرار بگيرند و با مبل ها، قفسه ها و ساير وسايل آبي و بنفش ترکيب شوند.
دکوراسيون مشکي
مشکي رنگي خنثي است که مي تواند بسيار شيک و زيبا به نظر برسد. مشکي را به راحتي مي توان در کنار رنگ هاي ديگر قرار داد و تضادهاي جالبي را به وجود آورد. ديوارها و مبل ها مواردي هستند که مي توانند رنگ مشکي داشته باشند.
درست است که استفاده از رنگ مشکي فضا را کوچک تر نشان مي دهد ولي اين رنگ در عين حال هم شيک به نظر مي رسد و هم مي تواند با بيشتر رنگ ها ترکيب شود. رنگ مشکي را بهتر است با اتاق هاي جادار و بزرگ به کار برد درغيراين صورت اتاق شما کوچک و فشرده به نظر خواهيد رسيد.
ديوارها: ديوارهاي مشکي باعث مي شوند که اتاق کوچک به نظر برسد. اگر نمي خواهيد ديوارها مشکي باشند اين رنگ را در مبل ها و فرش ها به کارببريد و رنگ هاي خنثي و ملايم را در کنار آن به قرار دهيد.
مبلمان: مبلمان مشکي ظريف و زيبا هستند و در کنار ديوارهاي کمرنگ جلب توجه مي کنند. استفاده از چوب به دکوراسيون اتاق گرما مي بخشد و استفاده از فلز درخشندگي.
ساير رنگ ها: مشکي با اکثر رنگ هاي تيره و روشن تناسب دارد و ترکيب آن با رنگ هاي مختلف جوابگوي سليقه صاحب خانه خواهد بود.
دکوراسيون قهوه اي
قهوه اي روشن، قهوه اي تيره و قهوه اي متوسط جزو بهترين رنگهايي هستند که در دکوراسيون خانه استفاده مي شوند و درکنار کرم، قرمز آجري يا زرد مايل به قهوه اي ترکيب رنگ هاي جالبي به وجود مي آورند. اتاق نشيمن، آشپزخانه يا اتاق کار شما مي توانند کاغذرنگي يا وسايل چوبي قهوه اي داشته باشند. رنگ هايي که در کنار قهوه اي زيبا به نظر مي رسند مشکي، کرم، زرد، نارنجي، قرمز، خاکستري، سبز و آبي هستند.
انتخاب سايه رنگ: سايه رنگي را انتخاب کنيد که هم زيبا و هم کاربردي باشد. سايه رنگ هاي روشن تر اتاق را پرنورتر و بزرگتر و سايه رنگ هاي تيره تر اتاق را لوکس و رمزآلود نشان مي دهند.
رنگ فرعي: رنگ هاي فرعي يا بايد با قهوه اي همخواني داشته باشند يا با آن ايجاد تضاد کنند. مثلاً کرم يا زرد روشن به خوبي با قهوه اي تيره تضاد برقرار مي کنند، در حاليکه طلايي يا مسي متاليک با آن همخواني دارند.
دکوراسیون رنگ نارنجی
نارنجی آدم را یاد تاکسی می اندازد. این البته تاثیر قابل توجه رنگ نارنجی در جلب توجه را نشان می دهد. هر تکه نارنجی در محیط اطراف می تواند نگاه ها را به سوی خود بکشاند. یک تی شرت نارنجی، یک بیلبورد تبلیغاتی در بزرگراه با زمینه ای به رنگ نارنجی، یک تاکسی در ترافیک و همین طور دیواری در اتاق شخصی، به رنگ نارنجی. این رنگ را روی دیوارهایی استفاده کنید که قرار است حسابی جلب توجه کند.
آداب استفاده از رنگ نارنجی در چیدمان داخلی
نارنجی از ترکیب رنگ های زرد و قرمز به وجود می آید. ترکیب دو رنگ گرم نتیجه ای جز شور و هیجان ندارد. روانشناس ها استفاده از رنگ نارنجی را به آدم های افسرده توصیه می کنند. این رنگ آدم های فعال و پر انرژی است. نارنجی با دو رنگی که از آنها به وجود آمده، هماهنگی چشم نوازی دارد. مثلا قرار دادن یک صندلی یا روکش نارنجی برابر دیواری به رنگ زرد، تصویر را پر از انرژی می کند. نارنجی با درصد بیشتری از رنگ زرد نسبت به قرمز، ترکیبی فوق العاده با رنگ قرمز می سازد. مثلا قرار گرفتن قاب عکس های چوبی به رنگ قرمز، روی دیواری به رنگ نارنجی کم رنگ.
شعله آتش یکی از زیباترین ترکیب های رنگ را معرفی می کند؛ آبی پررنگ (نزدیک به سرمه ای) در ترکیب با نارنجی پررنگ. این ترکیبی شگفت انگیز است که نگاه ها را خیره می کند. اتاقی را تصور کنید که دیوارهایی به رنگ آبی پررنگ دارد و پرده اتاق به رنگ نارنجی انتخاب شده است. در این اتاق اگر از رنگ نارنجی در چند شیء تزیینی دیگر هم استفاده شود، فضایی منحصر به فرد برابر نگاه ها قرار می گیرد. ایده دیگر برای چیدمان داخلی اتاقی با دیوار آبی پررنگ استفاده از تصاویری است که زمینه ای به رنگ نارنجی دارند. مثلا پاییز که با شنیدن نامش اغلب رنگ نارنجی را به خاطر می آورند.
گروه بندی رنگ ها بر اساس تم هایی مثل جدی یا فانتزی بیشتر حاصل سلیقه شخصی و باورهای عمومی است. با این حال بیشتر مردم این طور فکر می کنند که نارنجی در طیف رنگ های فانتزی قرار می گیرد. به این ترتیب این رنگ پر انرژی بیشتر در مکان هایی تخصصی مثل گالری ها و آتلیه ها و همین طور مکان هایی عمومی با رویکرد فانتزی (مثل کافه ها و رستوران ها) مورد استفاده قرار می گیرد. البته رنگ نارنجی در زمره رنگ های اشتهابرانگیز هم قرار می گیرد، بنابراین انتخابی ایده آل برای محیط های مرتبط با غذا محسوب می شود.
آداب استفاده از رنگ نارنجی در چیدمان داخلی
استفاده از رنگ نارنجی، به هیچ عنوان در اتاق خواب ها توصیه نمی شود. این رنگ ممکن است افراد را عصبی کند. نارنجی اشتها را افزایش می دهد و ممکن است نیمه شب احساس گرسنگی به شما دست دهد. در اتاق خواب می توانید از رنگ نارنجی به عنوان رنگ کمکی استفاده کنید. مثلا می توانید در رنگ آباژور اتاق خواب، بالش، روتختی و لوازم موجود در ویترین از آن استفاده کنید.
نارنجی رنگ گرم است و زندگی بلندمدت در اتاقی به رنگ نارنجی ممکن است مشکلات عصبی به همراه بیاورد. با این حال نارنجی انتخابی مناسب برای اتاق هایی است که رو به جنوب نیستند، به دلیل این که چنین اتاق هایی معمولا نورگیر نیستند. یک دیوار به رنگ نارنجی می تواند انرژی گرم و آرام بخشی را به اتاق بیاورد. نارنجی با رنگ های خنثی ترکیبی کم نظیر می سازد. برای مثال نارنجی در ترکیب با خاکستری فوق العاده است. چنین ترکیبی هرگز تکراری و خسته کننده به نظر نمی رسد. حتی ترکیب گرمای نارنجی با خنثی بودن خاکستری، چنین اتاقی را تبدیل به فضایی برای دستیابی به آرامش می کند.
نظر بدهید